У "Дії" з'явиться послуга для швидкого розмитнення авто

У "Дії" з'явиться послуга для швидкого розмитнення авто.

У "Дії" з'явиться послуга для швидкого розмитнення авто. Фото: t.me/zedigital

Транспорт та інфраструктура
10 червня 2022 21:18

Скоро розмитнити привезене з-за кордону авто можна буде на порталі "Дія". Сьогодні, 10 червня, Кабінет міністрів України підтримав декілька законопроєктів про розмитнення легкових авто онлайн.

Розробка цієї послуги в "Дії" вже почалася. Подати декларацію на розмитнення та здійснити всі платежі також можна буде як в застосунку, так і на сайті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, реформа, яка була прийнята сьогодні, є однією з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі і допомагає без зайвих дій розмитнити авто. Розмитнення в "Дії" захищає власників автомобілів від маніпулювань ціною, адже є повністю цифровізованою. Для цього було введено нову формулу розрахунку митних платежів.

Як працюватиме послуга?

Найголовніше - власнику транспортного засобу необхідно ввести VIN-код авто. Розрахунок за розмитнення відбудеться автоматично. Розмір платежу буде формуватися згідно з характеристиками машини, такими як: об'єм, тип та потужність двигуна, вік авто та його ексклюзивність.

На це знадобиться не більше п'яти хвилин. А після розмитнення авто в "Дії", його можна буде зареєструвати в Україні.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на порталі "Дія" українці можуть у декілька кліків отримати довідку про місце реєстрації, яке вимагають для надання кожної четвертої адміністративної послуги.  

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах