Карта бойових дій в Україні 21 березня

Карта бойових дій в Україні 21 березня.

Карта бойових дій в Україні 21 березня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
21 березня 2023 07:47
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 21 березня, в Україні розпочалася 391-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська досягли незначних успіхів у Бахмуті та його околицях на тлі повідомлень про збільшення темпів російських операцій навколо Авдіївки.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 березня. 

ISW оцінює, що загальний російський весняний наступ, ймовірно, наближається до кульмінації, і російські сили, можливо, посилюють зусилля, щоб досягти навіть незначних здобутків, перш ніж вони втратять ініціативу в Україні. Залишається ймовірним, що просування Росії може змусити Україну вийти з Бахмута та/або Авдіївки, хоча наразі це малоймовірно.

Голова Китаю Сі Цзіньпін зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві 20 березня і запропонував більш стримане бачення російсько-китайських відносин, ніж те, чого, ймовірно, прагнув Путін. Путін, ймовірно, посилить свої спроби згуртувати решту світу проти Заходу, хоча залишається малоймовірним, що він досягне вирішальних результатів у цих зусиллях.

20 березня речник Головного управління розвідки України (ГУР) Андрій Юсов заявив, що частота масштабних ракетних обстрілів Росії зменшилася. Юсов заявив, що у Росії залишилося небагато ракет "Калібр", "Іскандер" і "Кінжал", але все ще є багато ракет "земля-повітря" С-300. Раніше ISW оцінювало, що російські сили продовжують виснажувати свій ракетний арсенал і можуть обмежувати частоту та масштаби нанесення ракетних ударів, але, ймовірно, продовжуватимуть загрожувати українській критично важливій інфраструктурі та цивільному населенню.

Карта бойових дій в Україні 21 березня. Карта бойових дій в Україні 21 березня. Фото: ISW

У Генштабі України повідомляли, що 19 і 20 березня російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського. Російські війська продовжували наступальні дії в районі Кремінної. У Генштабі України повідомляли, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Кремінної та в 25 км на південь від Кремінної в районах Діброви, Білогорівки, Верхньокам’янського та Спірного. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 березня, показують, що російські війська, ймовірно, просунулися до околиць Макіївки.

Російські військові блогери стверджують, що російські війська просувалися на захід від Червонопопівки і проводили безуспішні штурми в напрямку Макіївки, Ямполівки.

Карта бойових дій в Україні 21 березня. Карта бойових дій в Україні 21 березня. Фото: ISW

Російські війська продовжують наступ у Бахмуті та його околицях. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися в південно-західному Бахмуті на південь від вулиці Корсунського, приблизно за 7 км на північний захід від Бахмута між Богданівкою та Хромовим, а також у північному Бахмуті біля комплексу АЗОМ. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 березня, також показують, що війська Вагнера просунулися поблизу Маріупольського кладовища на південному заході Бахмута. Фінансист "вагнерівців" Євген Пригожин 20 березня заявив, що Вагнер контролює 70% Бахмута.

Карта бойових дій в Україні 21 березня. Карта бойових дій в Україні 21 березня. Фото: ISW

Карта бойових дій в Україні 21 березня. Карта бойових дій в Україні 21 березня. Фото: ISW

Російські джерела стверджують, що російські війська відбили дії української розвідки в Запорізькій області. Російські військові блогери стверджували, що російські війська відбили операції української розвідки поблизу Чарівного, Новоданилівки, Роботиного та Малої Токмачки. Раніше ISW повідомляв, що розвідка українських військ під Новоданилівкою викликала надзвичайно великий резонанс у російських військових блогерів, незважаючи на часті випадки таких дій на інших ділянках лінії фронту.

Головне управління розвідки України (ГУР) 20 березня повідомило, що вибухами в окупованому Джанкой (Крим) було знищено партію крилатих ракет «Калібр», яка перевозилася потягом. Російські джерела повідомили про вибухи та зафіксований безпілотник у Джанкої ще до того, як ГУР підтвердила факт вибуху.

Карта бойових дій в Україні 21 березня. Карта бойових дій в Україні 21 березня. Фото: ISW

Карта бойових дій в Україні 21 березня. Карта бойових дій в Україні 21 березня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах