Карта бойових дій в Україні 22 листопада

Карта бойових дій в Україні 22 листопада.

Карта бойових дій в Україні 22 листопада. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
22 листопада 2022 08:06

У понеділок, 22 листопада розпочался 272-а доба повномасштабної війни з Росією. Два дні обстрілів завдали значних пошкоджень Запорізькій атомній електростанції. Російські спецслужби планують фальшиві атаки на критично важливу інфраструктуру Білорусі, намагаючись змусити білоруську армію вступити у війну в Україні.  ЗСУ продовжили контрнаступальні дії на сході України в умовах погіршення погодних умов.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 22 листопада.

Карта бойових дій в Україні 22 листопада.Карта бойових дій в Україні 22 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Сильний дощ і брудна погода на сході України майже зупинили російські наземні атаки, уповільнили, але не зупинили українське просування.  20 і 21 листопада українські сили відбили атаки РФ на напрямках Лиман і Кремінна-Лисичанськ і знищили російську техніку поблизу Сиротиного. 

Окупанти зміцнюють оборону вздовж лінії фронту в напрямку Сватове та поблизу Попасної, Луганськ (приблизно 47 км на південь від Кремінної).

Солдати РФ намагаються покращити свої оборонні та наступальні можливості на сході України, перекидаючи мобілізовані війська з Херсона, але вони не досягли значного оперативного прогресу через низький моральний дух і брак кваліфікованого персоналу. 

Карта бойових дій в Україні 22 листопада.Карта бойових дій в Україні 22 листопада. Фото: www.understandingwar.org

20 і 21 листопада російські війська продовжували наступальні дії навколо Бахмута. Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські штурми самого Бахмута; за 30 км на північний схід від Бахмута поблизу Спірне, Білогорівка, Бахмутське, Яковлика, Підгороднє і в межах 14 км на південний захід від Бахмута біля Опитного, Кліщіївки та Курдюмівки.

20 і 21 листопада російські війська продовжували наступальні дії в районі міста Авдіївка – Донецьк. Також окупанти вели оборонні операції в західному Донецьку та східному Запоріжжі.

У Генштабі України повідомили, що російські війська тримають оборону на запорізькому та західнодонецькому напрямках.

Карта бойових дій в Україні 22 листопада.Карта бойових дій в Україні 22 листопада. Фото: www.understandingwar.org

20 і 21 листопада російські війська продовжували оборону та облаштування укріплень у Херсонській області на південь від Дніпра.

20 листопада речник Південного оперативного командування Збройних сил України Наталія Гуменюк повідомила, що російські війська не відходять повністю із західного берега Дніпра, але натомість здійснюючи динамічний маневр для відходу з полігону української артилерії, зберігаючи власну здатність завдати удару по правому березі річки Дніпро. Російські війська зберігають значну концентрацію живої сили та техніки на сході Херсонської області

Карта бойових дій в Україні 22 листопада.Карта бойових дій в Україні 22 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Російські мобілізовані продовжують протести та дезертирують, оскільки їхні родичі продовжують публічно виступати проти питань мобілізації.

Російська окупаційна влада посилила фільтраційні заходи та включення окупованої території до складу Росії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах