Стало відомо, чи підвищать мінімальну заробітну плату в 2023 році

Стало відомо, чи підвищать мінімальну заробітну плату в 2023 році.

Стало відомо, чи підвищать мінімальну заробітну плату в 2023 році. Фото: parlament.ua

Події
09 вересня 2022 11:53

У 2023 році в Україні не планують підвищувати мінімальну зарплату. Вона буде на рівні грудня поточного року.

Про те, що у наступному році видатки на пенсійне та соціальне забезпечення не зменшуються, повідомили в Міністерстві фінансів.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Наразі мінімальна зарплата становить 6500 грн, а бюджетом на 2022 рік передбачалося її підвищення до 6700 грн на місяць з 1 жовтня. При цьому разом із "мінімалкою" підвищується і розмір мінімального страхового внеску ЄСВ.

Пріоритетом державного бюджету на наступний рік буде сектор безпеки і оборони, а також забезпечення усіх соціальних забов'язань держави, зазначив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Єрмоличев зауважив, що медицина також залишається пріоритетом фінансування на наступний рік, і наразі тривають обговорення з Національною службою здоров’я та МОЗ щодо залишків коштів, які знаходяться на рахунках надавачів медичних послуг. Планується коригування програми медгарантій, пояснив заступник міністра, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені.

Також під час обговорення основних аспектів проекту держбюджету на 2023 рік було порушено питання фінансування видатків на культуру та мистецтво, збільшення фінансування вугільної промисловості, виплати заробітних плат у сфері охорони здоров’я.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах