В українських школах з'являться укриття з Wі-Fі

В українських школах з'являться укриття з Wі-Fі.

В українських школах з'являться укриття з Wі-Fі. Фото: t.me/zedigital

Події
04 серпня 2022 13:26

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством освіти і науки запускає ініціативу зі встановлення Wі-Fі в укриттях українських закладів освіти. Таким чином, навчання офлайн стане більш можливим, а війна не впливатиме на освіту дітей.

Представників навчальних закладів та провайдерів запрошують приєднатися до ініціативи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, наразі ключовим питанням для старту нового навчального року є обладнання укриттів та підключення Wі-Fі в них.

Україна вже має 2 500 роутерів та 1 000 модемів, які телеком-бізнез передає навчальним закладам.

В українських школах з'являться укриття з Wі-Fі.В українських школах з'являться укриття з Wі-Fі. Фото: t.me/zedigital

- Завдяки інтернету в укриттях діти та вчителі навіть під час повітряних тривог зможуть продовжити навчання, - говорить Федоров.

Облаштувати Wі-Fі в укриттях зможе будь-який навчальний заклад. Представники шкіл, садочків та вузів можуть заповнити онлайн-форму, щоб отримати інтернет-обладнання. А українські провайдери та великі компанії можуть підтримати таку ініціативу і допомогти з облаштуванням, долучившись за посиланням.

За словами Михайла Федорова, незабаром Мінцифри відкриє публічний дашборд, де в реальному часі можна буде відстежувати, скільки отримано заявок і звідки. Там кожен зможе перевірити якість інтернету в укриттях завдяки спідтестам.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, чи готові українські школи до початку офлайн-навчання в умовах війни. Відсоток навчальних закладів, які можуть забезпечити безпеку дітям невеликий, але з кожним днем все більше шкіл проводять підготовчі роботи для навчання під час воєнного стану.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах