Карта бойових дій в Україні 3 серпня

Карта бойових дій в Україні 3 серпня.

Карта бойових дій в Україні 3 серпня. Фото: АрміяInform

Події
03 серпня 2022 07:54

В Україні розпочалась 161-а доба оборони території від російських загарбників. Минулої доби тривала боротьба за позиції навколо вентиляційного стовбура шахти "Бутівка". Це є важливим, адже це місце вважається найближчою українською позицією до Донецька та ключовим форпостом для оборони Авдіївки, на яку окупанти мають намір наступати.

1 серпня міноборони Росії  стверджувало, що в Харківській області їхня армія знищила будівлю, де знаходилися дві пускові установки HIMARS. Однак українська сторона запевняє, що росіяни не знищили жодного HIMARS, а неназваний фінський чиновник назвав російські заяви "вданням бажаного за дійсне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 3 серпня. 

Активні бойові дії тривають на сході України.

Карта бойових дій в Україні 3 серпня.Карта бойових дій в Україні 3 серпня. Фото: www.understandingwar.org

За минулу добу було здійснено обмежений наступ на північний захід від Слов’янська вздовж кордону між Харківською і Донецькою областями. Росіяни намагалися провести розвідку поблизу Довгенького та Долини. При цьому, окупантами здійснювались масовані обстріли населених пунктів Курулька, Долина, Барвінкове, Адамівка, Краснопілля та Мазанівка.

Неподалік Сіверська росіяни здійснили наземний штурм та провели обмежену невдалу атаку на Івано-Дарівку

Російські війська поступово наступали на південний схід від Бахмута та продовжували наземні атаки на північний схід і південний схід від Бахмута. Вони досягли "часткового успіху" на лінії Відродження-Кодема, приблизно за 20 кілометрів на південний схід від Бахмута. Також ворог провів декілька наступальних операцій в районі Рот, Вершини, Клинового і Травневого, а також на північний схід від Бахмута в районі Володимирівки та Яковлівки, але на всіх цих напрямках атака була відбита ЗСУ. У той же час російські війська продовжували обстрілювати місто Бахмут та прилеглі населені пункти.

Російські війська просувалися навколо Авдіївки. Ще 31 липня російські війська відтісняли українські війська з позицій навколо вентиляційного стовбура шахти "Бутівка". В українському Генштабі зазначали, що того ж дня російські війська досягли часткового успіху при наступі в районі Авдіївки. Також за минулу добу окупанти частково просунулися в напрямку Донецька-Піски і продовжують безуспішні фронтові удари по Авдіївці.

Карта бойових дій в Україні 3 серпня.Карта бойових дій в Україні 3 серпня. Фото: www.understandingwar.org

2 серпня російські війська провели численні невдалі наступальні операції вздовж Харкова. Окупанти відійшли після спроби просунутися з Тернової до Байрака та Дементіївки. Окупантами було нанесено авіаудар по Верхньому Салтову. Також влни продовжили наносити удари з танкової, трубної та реактивної артилерії по Харкову та населеним пунктам поруч. 

Карта бойових дій в Україні 3 серпня.Карта бойових дій в Україні 3 серпня. Фото: www.understandingwar.org

На півночі Херсонської області окупанти два дні поспіль здійснюють невдалі штурми, намагаючись перешкодити українським силам просунутися до окупованих Росією позицій. Росіяни здійснили невдалий наступ на Тридолюбівку і провели невдалу бойову розвідку в Білогірці, розташованій на західному березі річки Інгулець.

Російські війська продовжували обстріли Миколаївської та Дніпропетровської областей із РСЗВ. Ракетами С-300 і "Ураганами" за минулу добу було обстріляно Миколаїв, а 16 реактивних снарядів "Смерч" було випущено по Криворізькій електростанції. З РСЗВ та трубної артилерії російські війська також обстрілювали інші населені пункти Миколаївської та Дніпропетровської областей. Натомість, українські війська завдали ударів по російських складах боєприпасів в Архангельському та Старосіллі на Херсонщині. Також ЗСУ обстрілюють позиції російських мінометів у Солдатському, ймовірно використовуючи надані США боєприпасів Phoenix Ghost. Також за минулу добу було завдано удар по трьох російських опорних пунктах в Олександрівці та Максимівці. Серія вибухів вкотре пролунала і у Чорнобаївці.

За минулу добу ЗСУ звільнили сім безіменних населених пунктів Херсонської області. Російські війська, в свою чергу, розширюють системи протиповітряної оборони в Криму та перегруповують сили на Запорізькому та Херсонському напрямках, що, ймовірно, свідчить про намір російських військ захищати свої позиції від українських контрнаступів на півдні України. Окупанти продовжують накопичувати та перекидати сили на південь України з інших напрямків. Є  інформація, що до Криму прибула батальйонно-тактична група російських ВДВ, яка найближчим часом відправиться на передову

Карта бойових дій в Україні 3 серпня.Карта бойових дій в Україні 3 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах