В Україні стартувала акція "Смілива гривня" зі збору монет на потреби ЗСУ

В Україні стартувала акція "Смілива гривня" зі збору монет на потреби ЗСУ.

В Україні стартувала акція "Смілива гривня" зі збору монет на потреби ЗСУ. Фото: psm7.com

Події
01 серпня 2022 15:08

У понеділок, 1 серпня, Національний банк України розпочав благодійну акції "Смілива гривня". Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Нацбанк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для допомоги українським захисникам. За п’ять місяців від початку повномасштабної війни на цей рахунок  перераховано понад 20 мільярдів гривень.

З 1 серпня до 31 жовтня 2022 року кожен охочий зможе долучитися до акції зі збору монет. Потрібно лише зібрати монети та принести їх до відділень АТ "Ощадбанк" та АТ "ПУМБ". Монети прийматимуть майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи.

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях, зазначили в НБУ

Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті "Смілива гривня".

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні з'являться монети номіналом 10 гривень, які присвячені Збройним Силам України. Національний банк України вирішив використовувати їх як обігові монети для розрахунків, хоча раніше цю серію хотіли зробити пам'ятною. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах