Медведчук розповів СБУ про "угоду" з Порошенком

Медведчук розповів СБУ про "угоду" з Порошенком

Медведчук розповів СБУ про "угоду" з Порошенком фото: https://www.youtube.com/watch?v=VvviZb9EjTQ

Події
23 травня 2022 11:48

Віктор Медведчук розповів про роль екс-президента Петра Порошенка у справі про виведення з держвласності нафтопроводу та торгівлю з росіянами вугіллям під час війни.

Свідоцтва нардепа оприлюднила СБУ.

Лідер "ОПЗЖ" стверджує, що колишній глава України звернувся до нього із проханням зв'язатися з керівництвом РФ для "купівлі труби" компанії "Транснефть", після чого допоміг отримати потрібні рішення в українських інстанціях.

Щоб трубопровід опинився у власності Порошенка, треба було заперечити через суди права "Транснафти". Для цього Порошенко, за словами Медведчука, задіяв адмінресурс.

У результаті за рік роботи трубопровід заробив до $42 млн. Ця сума майже вдвічі більша, ніж власники вклали у її покупку. А з травня 2019 року, після перемоги Володимира Зеленського на виборах президента України, прокачування дизеля через магістраль було зупинено.

Крім того, Медведчук стверджує, що у 2014-2015 роках майже вся політична еліта України брала участь у схемі закупівлі вугілля в ОРДЛО для потреб енергетики України.

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що свідчення Медведчука про схеми за участю Порошенка не відповідають дійсності: "На нашу думку, взагалі те, що робить СБУ - це виключно піар. Це не їхня справа, цим має займатися ДБР".

Vgorode писав, що СБУ затримала Віктора Медведчука у квітні після втечі з-під домашнього арешту. Виявляється, деякий час політик ховався в розкішному будинку в Києві, за 500 метрів від власного маєтку.

Його дружина залишила Україну на початку лютого. Після затримання Медведчука вона записала кілька звернень до світових лідерів із закликом "врятувати" парламентаря.

Президент Володимир Зеленський пропонував обміняти нардепа на українських військовополонених, яких утримують на території Росії.

Рішенням суду 16 квітня Медведчука було відправлено під арешт без права внесення застави.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах