Українське журі, яке виставляло оцінки за конкурс Євробачення-2022 потрапило у скандал

Українське журі, яке виставляло оцінки за конкурс Євробачення-2022 потрапило у скандал

Українське журі, яке виставляло оцінки за конкурс Євробачення-2022 потрапило у скандал Фото: facebook.com/Лала Цукерман

Події
15 травня 2022 13:19

Багато українців у соцмережах обурилися тим, що судді на пісенному конкурсі поставили дружній Польщі, яка сьогодні активно підтримує Україну - нуль балів.

Загалом до складу журі увійшло п’ять членів. Головою журі став український продюсер, саунд-продюсер, аранжувальник, звукорежисер, музичний продюсер телевізійного шоу Х-Фактор (9 та 10 сезон) Вадим Лисиця. Крім Лисиці бали фіналістам ставили:

  • Андрій Капраль — співак, соліст вокальної формації "Піккардійська терція", аранжувальник, автор пісень, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі музичного мистецтва, заслужений артист України;
  • Ірина Федишин — українська попвиконавиця, популярна співачка, учасниця та переможниця багатьох вокальних шоу;
  • Андрій Яцків — мультиінструменталіст, диригент, художній керівник Академічного інструментального ансамблю "Високий Замок" Львівської національної філармонії, отримав відзнаку "Gremmy" як продюсер за найкращий саундтрек 2019 року до серіалу "Чорнобиль".
  • Лук’ян Галкін — український кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА, головний редактор та співзасновник інтернет-медіа "Moviegram", лектор освітніх заходів з питань кіно.

Глядачі голосують у прямому ефірі після всіх виступів. Національні журі кожної країни-учасниці "Євробачення" голосують під час генеральних репетицій за день до першого чи другого півфіналу та фіналу.

Результати голосування журі та глядачів.Результати голосування журі та глядачів. Фото: scontent-cdt1-1.xx.

Коментарі журі

Голова журі Вадим Лисиця заявив, що за голосуванням стежив юрист, а впливати на оцінки один одного вони не мають права. На думку Лисиці, Польща та інші країни отримали ті оцінки, на які об'єктивно заслуговують.

Також на скандал із голосуванням на Євробаченні відреагувала Ірина Федишин, яка попри заборону та можливість отримати штраф, опублікувала фото зі своїми оцінками.

"Як так вийшло, що для Польщі вийшло 0 балів? Я не знаю відповіді на це запитання. Ми щиро вдячні польському уряду та народу за все, що вони для нас роблять: надають притулки для жінок та дітей, передають величезну гуманітарну допомогу та всіляко підтримують Україну. Це неоціненно. Мені шкода, що так сталося. Не знаю, як голосували інші, мої бали для Польщі – 10", - написала Федишин.

Оцінки Ірини Федишин.Оцінки Ірини Федишин. Фото: Ірина Федишин

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що після свого виступу на Євробаченні соліст гурту Олег Псюк звернувся до світу із закликом врятувати Маріуполь та бійців на заводі "Азовсталь".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах