Дивись позитивно, навіть у сірої стіни є душа

Дивись позитивно, навіть у сірої стіни є душа

Дивись позитивно, навіть у сірої стіни є душа

События
28 сентября 2020 17:21

Київ, місто з багатовіковою історією, багатий архітектурою різних періодів, буває місцями сірим і похмурим. Останні десять років тут спостерігається тенденція, а точніше мистецтво, яке оживляє сірі стіни та паркани, роблячи їх барвистими та цікавими - це стріт-арт.

Юні художники не відразу створюють шедеври (хаотичні написи на під'їздах ледве можна назвати гарними), але з часом ці підліткові «виклики» переростають в щось більше - настінні картини, які радують жителів і гостей Києва.

Дивись позитивно, навіть у сірої стіни є душа фото 1Дивись позитивно, навіть у сірої стіни є душа фото 1

На підтримку даної течії, яке знаходить відгук у багатьох підлітків, компанія Volia виступила ініціатором і організатором проведення конкурсу на кращу роботу на тему «Дивись позитивно!», з метою перетворити сірі стіни Києва в красиві арт-об'єкти, що дарують позитивний настрій.

22 вересня, день старту стріт-арт конкурсу «Дивись позитивно!». Міська влада дала дозвіл на розмалювання кількох похмурих київських парканів, відібраних організаторами для конкурсу. Всім бажаючим взяти участь необхідно зареєструватися на сторінці конкурсу і відправити скетч своєї майбутньої роботи для попереднього відбору фіналістів.  Для реалізації своєї ідеї, художники отримають однакові суми на придбання матеріалів (фарба, засоби захисту і т.д.).  Термін на реалізацію робіт також фіксований - не більше одного тижня.  Після завершення графіті усіма фіналістами, фото робіт будуть завантажені на лендінг та фейсбук для голосування аудиторією та вибору переможця конкурсу. Підсумкова оцінка на 50% складатиметься з оцінок аудиторії та на 50% з оцінок журі.

До речі, очолить журі єдиний представник України на Google Street Art Project, засновник і голова фестивалю Respublica FEST - Андрій Зоін.  До числа його заслуг належить створення більше 50 муралів в Кам'янець-Подільському, місті, де проходить фестиваль.

«Художникам, молодим особливо, необхідно давати можливість себе реалізувати. Незважаючи на всі заборони, є ті, які виходять за будь-які рамки та створюють дивовижні роботи. Так чи варто забороняти те, що може перерости в мистецтво? Ми виступаємо за позитивні зміни та підтримуємо їх», - прокоментувала Сандра Крауіня, маркетинг директор Volia.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях